späť 

LVVK VEĽKÉ OSTRÉ 2005

            Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz sa konal v dňoch 6. až 11. februára 2005 v stredisku Veľké Ostré, ležiace nad obcou Radoľa blízko Kysuckého Nového Mesta. Cesta na kurz prebehla bez problémov. Za obcou Radoľa sa nám naskytla krásna scenéria kysuckej prírody. Pretože autobusy nemohli výjsť až k chate, museli sme batožinu odviesť terénnym autom a k chate vyšlapať pešo. Chata bola celkom fajn a zjazdovka bola len pár metrov od nej. Po ubytovaní sme si ju išli hneď vyskúšať. Nasledovalo rozdelenie do družstiev podľa lyžiarskej zdatnosti. V prvom boli najlepší lyžiari a v piatom tí, ktorí na lyžiach nikdy nestáli.

 Družstvo s inštruktorom Družstvo s inštruktorom Družstvo s inštruktorom 

Družstvo s inštruktorom Družstvo s inštruktorom Skupina "veľmi nadaných" lyžiarok

 Po výcviku a večeri nasledovalo vyhodnotenie každého dňa vedúcim kurzu profesorom Bolečkom. Dobrým zvykom každého kurzu je zablahoželať oslávencom k meninám a narodeninám. Počas kurzu riaditeľ školy Godály oboznámil študentov o druhu zjazdových lyží a o výstroji zjazdového lyžiara.

Učastníci kurzu pri vyhodnotení dňa Učastníci kurzu pri vyhodnotení dňa Učastníci kurzu pri vyhodnotení dňa

 Počas celého kurzu prebiehalo bodovanie poriadku na izbách študentov. Najväčší neporiadok bol na izbách chalanov trojka a štvorka. Na záver kurzu sa uskutočnili preteky v slalome. Trať postavil vedúci kurzu spolu s ďalšími inštruktormi. Vyhovovala skôr slabším lyžiarom. Súťažilo sa v kategórii dievčat a chlapcov. Výsledné časy boli zaujímavé.

Najlepšie dievčatá v slalome Najrýchlejší chlapci v slalome

Počasie počas kurzu bolo nádherné, slnečné. Až posledný deň sa zamračilo a napadol nový sneh. Celý kurz sa skončil bez zranení a ochorení a preto sa naša pani zdravotníčka spolu s inštruktormi mohli usmievať.